Recentment, el Tribunal Suprem ha dictat la sentència STS 255/2023, REC. CASACIÓN 5335/2021 del 28 de febrer, la qual reconeix el dret dels pensionistes de banca que van cotitzar en mutualitats laborals abans del 1978 a la devolució d’ingressos indeguts en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF)

Recentment, el Tribunal Suprem ha dictat la sentència STS 255/2023, REC. CASACIÓN 5335/2021 del 28 de febrer, la qual reconeix el dret dels pensionistes de banca que van cotitzar en mutualitats laborals abans del 1978 a la devolució d’ingressos indeguts en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Els arguments d’aquesta sentència   es poden aplicar a pensionistes de diversos sectors i no es limita únicament als mutualistes de la banca.

A Capdevila Economistes estem compromesos a ajudar els nostres clients en totes les qüestions fiscals que els afecten. Per això, ens complau oferir-li els nostres serveis per tramitar la seva reclamació de devolució d’IRPF en virtut d’aquesta sentència.

A continuació, resumim alguns punts clau que ha de tenir en compte:

  1. Beneficiaris: Els pensionistes que van cotitzar en mutualitats privades laborals abans del 1978, pertanyents a diversos sectors com la construcció, les elèctriques, el comerç, les drassanes, la banca, la siderúrgia, mutualitats de funcionaris com policies, ensenyament, correus, presons, duanes i hisenda pública, entre d’altres.
  2. Devolució d’ingressos: La sentència del Tribunal Suprem reconeix la devolució de l’import tributat de més durant els períodes impositius que encara no han prescrit (2019-2023), així com la reducció dels rendiments corresponents a la pensió per a les declaracions tributàries futures.
  3. Data límit: És important tenir en compte que el termini per reclamar la devolució de l’IRPF corresponent a l’any 2019 venç el 30 de juny de 2024. Per tant, el convidem a posar-se en contacte amb nosaltres el més aviat possible per iniciar el procés de reclamació i no perdre aquesta oportunitat

Per obtenir més informació sobre com podem ajudar-lo a recuperar l’import tributat de més i a beneficiar-se d’aquesta important sentència del Tribunal Suprem, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres.

Quedem a la seva disposició per a qualsevol consulta o per començar el procés de reclamació.